01-tkw-hommel.jpg
02-Kern_Gemert.jpg
03-Kern_Handel.jpg
04-Kern_De_Mortel.jpg
05-Kern_Elsendorp.jpg
06-Kern_Bakel.jpg
07-Kern_Milheeze.jpg
08-Kern_De_Rips.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow

De dertiende LP tip

 Greta van Fleet

Greta Van Fleet is een Amerikaanse rockband uit Frankenmuth, Michigan, opgericht in 2012. Anders dan de naam van de band doet vermoeden is er geen Greta in de band. De band bestaat uit zanger Josh Kiszka, gitarist Jake Kiszka, bassist Sam Kiszka en drummer Danny Wagner.

Greta Van Fleet speelt hardrock waarvan vaak een gelijkenis wordt getrokken met Led Zeppelin, mede door de stem en de uithalen van zanger Josh Kiszka die zeker wel wat weg hebben van zanger Robert Plant van Led Zeppelin. De band geeft zelf ook toe beïnvloed te zijn door Led Zeppelin. Zo heeft gitarist Jake onder meer een jaar lang het gitaarwerk van Zeppelin gitarist Jimmy Page bestudeerd (evenals dat van andere classic rock sterren).

Een maand nadat de groep een contract met een platenmaatschappij tekende kwam hun eerste EP in april 2017 uit met de titel "Black Smoke Rising". Hun eerste single, "Highway Tune", kwam vier weken op rij bovenaan de Billboard US Mainstream Rock en Actieve Rock Charts. Een tweede ep, "From the Fires", die de vier nummers bevatte van "Black Smoke Rising" en vier nieuwe nummers, werd eind 2017 uitgebracht, dit tegelijk met een tweede single, "Safari Song".
Hun eerste volledige album, "Anthem of the Peaceful Army", verscheen een jaar later met vooruitlopend daarop de single "When the Curtain Falls", die werd uitgebracht in juli 2018.

Het album dat we voor je uitkozen is dus "Anthem of the Peaceful Army"

Alle nummers op dit album zijn geschreven door de bandleden.

Age of Man – 6:06
The Cold Wind – 3:16
When the Curtain Falls – 3:42
Watching Over – 4:27
Lover, Leaver (Taker, Believer) - 6:01
You're the One - 4:26
The New Day – 3:44
Mountain of the Sun – 4:30
Brave New World - 5:00
Anthem - 4:38

 When the Curtain Falls: