01-tkw-hommel.jpg
02-Kern_Gemert.jpg
03-Kern_Handel.jpg
04-Kern_De_Mortel.jpg
05-Kern_Elsendorp.jpg
06-Kern_Bakel.jpg
07-Kern_Milheeze.jpg
08-Kern_De_Rips.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow

De twintigste elpee tip

Sheer Heart Attack is het derde album van de rockgroep Queen. Daarnaast was het hun eerste commerciële succes. Freddie Mercury schreef zes nummers voor het album, Brian May schreef er vier, Roger Taylor (Queen) en John Deacon beiden een. Stone Cold Crazy werd geschreven door alle vier de leden.

Queen is een Engelse rockgroep. De band is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, tachtig en negentig, is Queen een van de succesvolste rockbands in de geschiedenis.

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën (zoals in Somebody to Love goed te horen is) en de krachtige liveoptredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste liveoptreden aller tijden. (Al vind ik als Nightwish fan dat Wacken 2013 dat was)

Queens grote doorbraak begon in 1974 met de singles Killer Queen en Now I'm Here van het album Sheer Heart Attack en een jaar later met het album A Night at the Opera met de nummer 1-hit Bohemian Rhapsody. Queen heeft in totaal vijftien studioalbums, zeven livealbums, twee ep's, tien dvd's, meerdere verzamelalbums en tientallen 7”-, 12” en cd-singles uitgebracht. Ook hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht,[5] waardoor ze een van de meest succesvolle bands ter wereld is.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft John Deacon zich, op enkele optredens na, teruggetrokken uit het publieke leven. De laatste keer dat John Deacon met Brian May en Roger Taylor optrad, was in 1997 voor het “Queen + Béjart Ballet for Life” concert. Elton John fungeerde als gastzanger voor dit eenmalige gelegenheidsoptreden. May en Taylor bleven samenwerken. Van 2005 tot 2008 deden ze dit met de Britse zanger Paul Rodgers. Onder de naam Queen + Paul Rodgers is een nieuw studioalbum opgenomen en zijn twee wereldtournees gehouden. Sinds 2011 tourt Queen rond met American Idol deelnemer, zanger Adam Lambert. May en Taylor brengen met enige regelmaat archiefmateriaal van Queen uit. Zo werd in 2014 een nieuw compilatiealbum uitgebracht: Queen Forever. Op dit album staan twee niet eerder uitgebrachte nummers en een remake van Freddies eerste solo-single, “Love Kills”. Eén van de nieuwe tracks is een duet tussen Queen-zanger Freddie Mercury en de in 2009 overleden Amerikaanse zanger Michael Jackson. Verder bestaat het album vooral uit geremasterde versies van eerder uitgebrachte nummers.

Het is het derde album van Queen, toch is het 't eerste album dat ik in 1974 van hun kocht. Het nummer Bohemian Rhapsody (A night at the opera) kwam een jaar later pas uit.

Tracklist:

"Brighton Rock" (May) - 5:08
"Killer Queen" (Mercury) - 2:57
"Tenement Funster" (Taylor) - 2:48
"Flick of the Wrist" (Mercury) - 3:46
"Lily of the Valley" (Mercury) - 1:43
"Now I'm Here" (May) - 4:10
"In the Lap of the Gods" (Mercury) - 3:20
"Stone Cold Crazy" (Deacon/May/Mercury/Taylor) - 2:12
"Dear Friends" (May) - 1:07
"Misfire" (Deacon) - 1:50
"Bring Back That Leroy Brown" (Mercury) - 2:13
"She Makes Me" (May) - 4:08
"In the Lap of the Gods Revisited" (Mercury) - 3:42