01-tkw-hommel.jpg
02-Kern_Gemert.jpg
03-Kern_Handel.jpg
04-Kern_De_Mortel.jpg
05-Kern_Elsendorp.jpg
06-Kern_Bakel.jpg
07-Kern_Milheeze.jpg
08-Kern_De_Rips.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow

De twaalfde LP tip

Nightwish - Decades (Live in Buenos Aires)

Ditmaal een album van een groep uit Finland met de Nederlandse zangeres Floor Jansen. Het eerste dat ik van Nightwish hoorde was het 1997 album Angels Fall First. Ik heb het album gekocht maar het opera-achtige zanggeluid van Tarja sprak met toch niet zo heel erg aan. En dan vergaan er ruim 20 jaren en blijkt die metal zangeres Floor Jansen het bij "Beste zangers 2019" wel heel erg goed te doen. Aha dat is die zangeres die ik wel eens met After Forever, reVamp en Ayreon gehoord heb. Is dat de nieuwe zangeres van Nightwish?

En toen ging ik zoeken op youtube en was ik met Ghost Love Score als beginner en uiteindelijk het hele optreden op Wacken 2013 en alles wat ik daarna maar vinden kon op slag fan van de symfonische metalband. Nog steeds klinkt er af en toe wat opera-stijl door, maar gezongen door Floor als zangeres en ondersteund met zang van de magistrale bassist Marco klinkt het meer dan fantastisch, en dat de veelzijdige zangeres zelfs het growlen onder de knie heeft verraste me nog meer. 

Voor mij maken nummers als Ghost Love Score, Élan, Nemo, Storytime, The Poet and the Pendulum en bijvoorbeeld The Greatest Show On Earth direct aanspraak op een top positie in de top 2000 van radio 2. Ze mogen van mij zelfs Queen van de top 1 plaats verdringen, maar helaas zal Nightwish daar in Nederland nog wel te klein voor zijn.

En omdat deze super live-band in Buenos Aires in 2018 al deze nummers speelde geeft dat dit album een nipte voorsprong op "Endless Forms Most Beautiful" en "Human II Nature"

Nightwish

Bezetting:

Floor Jansen (zang)
Tuomas Holopainen (Metal Mozart) (keyboard)
Marco Hietala (bassist en zang)
Troy Donockley (multi instrumentalist en zang)
Kai Hahto (drummer)
Emppu Vuorinen (lead gitarist)

Nummers:

SIDE A:

- Swanheart
- End of all hopes
- Wish I had an angel
- 10th man down
- Come cover me

SIDE B:

- Gethsemane
- Ëlan
- Sacrament of wilderness
- Deep silent complete

SIDE C:

- Dead boy's poem
- Elvenjig
- Elvenpath
- I want my tears back

Side D:

- Amaranth
- The carpenter
- The kinslayer
- Devil and the deep dark ocean

SIDE E:

- Nemo
- Slaying the dreamer
- Ghost love score

SIDE F:

- The greatest show on earth

Ghost Love Score