01-tkw-hommel.jpg
02-Kern_Gemert.jpg
03-Kern_Handel.jpg
04-Kern_De_Mortel.jpg
05-Kern_Elsendorp.jpg
06-Kern_Bakel.jpg
07-Kern_Milheeze.jpg
08-Kern_De_Rips.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow

Fishing mails lijken wel echt.

Gisteren had ik er weer een. Een mailtje waarin ogenschijnlijk PostNL me attendeert op een mislukte afleverpoging van een postpakketje.

Er worden wel vaker pakketjes besteld en een enkele keer ook van buiten de EU. Meestal is dat dan iets voor mijn zoon en vaak is het dan iets voor zijn gitaar. Sterker nog: ik verwacht inderdaad een pakketje!

En dat ik dinsdag om 10:07u het aflevermoment heb gemist is niet vreemd. Ik vond geen kaartje, maar wellicht is dat door een huisgenoot al van de vloer in de hal opgepakt.

Ik lees het berichtje snel door en er vallen in eerste instantie geen vreemde spelfouten of andere taalkronkels op.

Wanneer ik op de track&trace koppeling klik zal me de informatie geleverd worden waarmee ik mijn pakketje op het postkantoor kan ophalen. Ik erger me wel aan de opmerking dat het pakketje na veertien dagen geretourneerd gaat worden naar de afzender. "Je zal maar net op vakantie zijn".

Van geen kwaad bewust klik ik op het linkje, benieuwd als ik ben om welk pakketje het gaat.

Meteen licht rechtsonder in mijn scherm een viruswaarschuwing op: ik weet dat ik er ingetuind ben en dank mijn antivirusprogramma voor zijn oplettendheid.

Ik lees het mailtje nog eens nauwkeurig opnieuw en ontdek dan de miniscule typefout in het adres van de verzender. Nu ik het afzender emailadres goed bekijk zie ik dat het van "pakketpost.postnl-mail at versatel.nl" afkomstig is. Ik had natuurlijk beter moeten weten. Ik was er trots op nog nooit in dergelijke valkuilen getrapt te zijn, maar nu hebben ze me dan toch te grazen weten te nemen.

Deze keer dus geen quasi ING-, AMRO- of RABObank die op slinkse wijze probeert te phishen, nee deze keer is het er eentje die gevoelig ligt, want wie wil nu niet alles weten van zijn gemiste pakketje?

Doe er uw voordeel mee...