01-tkw-hommel.jpg
02-Kern_Gemert.jpg
03-Kern_Handel.jpg
04-Kern_De_Mortel.jpg
05-Kern_Elsendorp.jpg
06-Kern_Bakel.jpg
07-Kern_Milheeze.jpg
08-Kern_De_Rips.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow

Hoe stijl ik de blogtegels? (Edit: 5-11-'22 *)

In mijn vorige blog schreef ik over Netspecialist Mindert Aardema die regelmatig met leuke tips voor Joomla komt. Onlangs kreeg ik een nieuw mailtje van hem waarin hij vertelt hoe je met wat simpele handelingen je Joomla blogweergave kunt tweaken zonder dat je daar een derde partij extensie voor hoeft te installeren.

Het leek mij een leuke toevoeging dus ging ik aan de slag met de blogweergave op deze website.

Met een minimale aanpassing van je template css bestanden kom je al een heel eind. Ik maakte op aangeven van Mindert een eigen user.css bestand aan. Zie de code in de afbeelding. Vergeet niet om je nieuwe css bestand ook in je index.php op te nemen anders werkt het uiteraard niet. (En houd er ook rekening mee dat jouw template mogelijk andere class-namen hanteert.)

Verder moet je het artikel starten met een "lees-meer", waarna dan pas de inhoud van je artikel komt.

In je settings (menu-opties) geef je aan dat je blogartikelen de lees-meer knop niet tonen en dat je 0 Hoofdartikelen en bijvoorbeeld 10 subartikelen in 2 kolommen plaatst.

Het fraaiste is het wanneer je de afbeelding voor de introtekst (zie de tab "Afbeeldingen en links") bij alle items eenzelfde formaat geeft (ik heb mijn tegelafbeeldingen op 350x100 gemaakt).

 

* Joomla 4 aanpassing:

In het user.css bestand maak ik eerst de stijl van de H2 tag wat kleiner. Het .blog-item doet het eigenlijke werk, het zorgt voor het kader dat wat geschaduwd wordt en een tikkeltje een grijze achtergrond krijgt. In regel 16 zorg ik voor een padding (witruimte) van 5 px naar rechts in het element, maar in regel 20 haal ik dit voor een plaatje weer weg door het 5 px naar links te verplaatsen. Dat is alles.

Voor het originele bericht van Netspecialist klik je op onderstaande link:

https://netspecialist.nl/joomla/461-joomla-blog-weergave-tweaken