01-tkw-hommel.jpg
02-Kern_Gemert.jpg
03-Kern_Handel.jpg
04-Kern_De_Mortel.jpg
05-Kern_Elsendorp.jpg
06-Kern_Bakel.jpg
07-Kern_Milheeze.jpg
08-Kern_De_Rips.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow

Joomla Hosting - diversiteit onder één noemer

Hosting bedrijven zorgen ervoor dat uw website ergens gestald wordt. Er is ook de mogelijkheid om uw website lokaal op uw eigen PC te hosten, maar het zal niet vreemd zijn dat je daarmee vreemd en onbedoeld bezoek wel heel erg een open deurtje biedt. Zet u de achterdeur van uw huis ook open wanneer u er even niet bent? Hosting bedrijven zijn gespecialiseerd in het "dichthouden" van dit soort deurtjes. Ik moet zeggen dat de ervaring die ik heb met diverse hosters daar eigenlijk unaniem goed aan voldoet.

Wat ik helaas wel moet constateren is dat het up-to-date houden van de database en de php versies niet altijd even goed verzorgd wordt. 

We zien dat sommige hosters hun server-updates gewoon uitvoeren en dan moet u als klant maar zien dat uw website daar tegen kan.

Anderen doen hetzelfde en kondigen de updates soms zelfs ruim van te voren aan zodat u (of uw websitebouwer) kan zorgen dat ook de website daar op is voorbereid.

Weer andere hosts werken de servers bij en bieden de klant de mogelijkheid om te kiezen met welke versies hij wenst te werken en deze welhaast a la minute zelf kan (laten) bijwerken.

Helaas zijn er ook hosts die afwachten. Je moet hen dan vragen om de updates uit te voeren en met een beetje pech is het antwoord dat het nog even niet op de planning staat. Daarmee is de wil van de klant om de boel veilig te houden prima aanwezig maar kan door nalatigheid van de host er toch een flink risico ontstaan.

Een ander aandachtspunt is de back-up. Het meest slimme is om het backuppen zelf in de aandacht te houden. Laat dit door uw webbouwer doen of doe het zelf. Veel hosts geven aan dat er dagelijks een backup gemaakt wordt, maar omdat op één server vaak meerdere websites worden ondergebracht bestaat de mogelijkheid dat de backup niet specifiek uw website veiligstelt, maar de hele server. Een individuele backup wordt dan mogelijk niet hersteld. In dit geval geldt de backup dan alleen in het geval de server defect raakt en dan alle websites en masse kunnen worden teruggezet.

Het is niet aan mij om u te vertellen voor welke host u moet kiezen, maar mijn voorkeur gaat uit naar hosts die continu upgraden en updaten en de klant de mogelijkheid bieden zelf hun keuze te maken. Dat hoeft echt geen dure host te zijn, maar het loont de moeite om dit eens te onderzoeken. Verhuizen van een domein en website van de ene host naar de andere is geen dure grap. En bovenstaande is een goede aanleiding voor een eventueel overstappen.