Deze website maakt gebruik van cookies, u kunt de website verlaten wanneer u dat niet wilt. Of akkoord geven om cookies toe te staan.

Joomla 3.9.10 is uit, belangrijk

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 Door Ton Kuipers

Een belangrijke bugfix-release is onmiddellijk na het verschijnen van 3.9.9. uitgebracht

Wat is er aan de hand?

Joomla! 3.9.10 is één dag na het uitbrengen van update 3.9.9 uitgegeven. Deze versie repareert een bug die is ontdekt in Joomla! 3.9.9 in template styles bij meertalige websites waar dataverlies optrad.

Belangrijke informatie voor wie de update naar Joomla! 3.9.9 al heeft uitgevoerd en last heeft van dit probleem.
Door een foutieve SQL-update is de template style mapping voor inhoudstalen verdwenen.
Helaas is dit in een niet te herstellen fout.
Het volgende kan worden gedaan:

- Herstel de data handmatig door te updaten naar Joomla 3.9.10 en daarna handmatig elke template style te bewerken. Gebruik daarbij het “Standaard”-veld voor de betreffende taal.
- Of restore een 3.9.8 back-up van de website om daarmee de data te herstellen voordat de update naar Joomla! 3.9.10 kan worden uitgevoerd.

De ontwikkelaars van Joomla! bieden hun excuses aan. Ze realiseren dat het uitbrengen van een nieuwe versie met een grote bug een serieus probleem is. In dit geval zorgt de bug voor het verlies van data op websites.
Er wordt nu gekeken hoe de strategie voor het uitbrengen en testen van een nieuwe versie kan worden verbeterd. Er zal nog een terugkoppeling worden gegeven hoe deze verbeteringen in de toekomst toegepast gaan worden.

Op dit moment kan worden vastgesteld dat deze bug is ontstaan tijdens de ontwikkeling van Joomla! 3.9.9 en helaas niet is ontdekt in de week dat Release Candidate 3.9.9 en de stabiele 3.9.9 is getest

 Voor klanten van TK Webservices heeft deze fout geen enkel effect. Niemand is getroffen door deze fout en alle websites zijn reeds voorzien van de correctie.