Deze website maakt gebruik van cookies, u kunt de website verlaten wanneer u dat niet wilt. Of akkoord geven om cookies toe te staan.

Waarom telkens updaten en backuppen?

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 Door Ton Kuipers
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het is waar: er verschijnen best vaak nieuwe updates van Joomla, is het nodig om die telkens uit te voeren?

Het is belangrijk om je CMS up-to-date te houden. Veel updates bevatten beveiligingsupdates en zorgen ervoor dat je website veilig voor jou en jouw bezoekers blijft.
Naast het feit dat updates je website veilig houden, zorgen updates er ook voor dat bestaande mogelijkheden verbeterd worden en je pakket wordt uitgebreid met nieuwe mogelijkheden.

Waarom telkens backuppen, zo heel vaak verander ik toch niets?

Voordat je de website update is het belangrijk om een recente back-up van al je bestanden en de database te hebben. Bij het updaten van de website worden web-bestanden aangepast en vinden er soms ook wijzigingen in de database plaats. Als deze wijzigingen niet goed samenwerken met je plugins, of de ontwikkelaars hebben per ongeluk een fout gemaakt, dan kan het zijn dat je website niet meer werkt. Met een recente back-up kun je dan altijd terugstappen naar je werkende website.

Wij adviseren je ook tussentijds met regelmaat een backup te maken. Hoe vaak moet dat dan? De regel daarvoor is eigenlijk heel simpel: zo vaak als u het zonde zou vinden dat uw werk sinds de vorige backup verloren gaat.

Let ook op (of laat dat voor u doen) of uw webruimte staat op een server met de juiste specificaties zoals een recente PHP en SQL versie. Want ook die specificaties veranderen in de loop der tijd.

Dit is me allemaal veel te ingewikkkeld, ik heb daar geen verstand van.

Daar kunnen wij ons best wel iets bij voorstellen. Laat ons u dan helpen en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.