Deze website maakt gebruik van cookies, u kunt de website verlaten wanneer u dat niet wilt. Of akkoord geven om cookies toe te staan.

Houdt het dan nooit op? - Phishing

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 Door Ton Kuipers

Omdat ook mijn mailbox weer steeds vaker besmet wordt met zogenaamde phishingmailtjes waag ik er vandaag maar weer eens een waarschuwend berichtje aan.

Ditmaal ontving ik er weer een die van de ING vandaan lijkt te komen. De teksten worden beter in het nederlands opgesteld, al zal een ware communicatiemedewerker van een gerenommeerde bank de teksten heel wat beter opstellen. Maar omdat de doorsnee u en ik de kleine stelfoutjes amper zullen opmerken, is daar de herkenbaarheid van een phishingmail niet meer zo te vinden.

Let altijd op het emailadres dat de mail werkelijk verzonden heeft. Dat zal voor mails van banken en instanties in Nederland altijd van een nederlandse (.NL) herkomst zijn en de naam van de organisatie zal ook herkenbaar in de domeinnaam (het adres voor .nl) zijn.

U zult ongetwijfeld voor een betere ervaring op een link moeten klikken (klik hier). Let hier ook op waar die link naar toe verwijst. (Schuif de muis over de link en dan zult u het adres zien opkomen, is dat ook het adres dat u mag verwachten?)

Blijft u altijd goed opletten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee....